Нині є чимало охочих змінити професію, і я не можу дати конкретної поради, як не загубитися на тлі інших. Завжди буде хтось кращий, розумніший, з ліпшими навичками тощо. Забудьте про те, що є хтось із профільною освітою, хтось більш скіловий — є лише ви на шляху здобуття нової професії. Тож усе, на чому слід концентруватися, — це навчання і розвиток. Тестувальник-початківець перевіряє програми вручну, для цього не потрібно знати код. Він ставить себе на місце користувача й аналізує роботу програми з користувацької точки зору.

що повинен знати middle qa engineer

І, звичайно, для ефективного навчання завжди важлива особистість викладача. На сайтах типу Coursera або Udemy безліч курсів для самостійного навчання, але більшість вважає за краще вчитися у живої людини. Викладач зможе пояснити незрозуміле, показати на прикладі, поділитися своїм досвідом. Тому у нас в FoxmindEd всі курси проходять за участю ментора, включаючи курс по QA Automation. Пропозицій пройти курси тестувальників за три місяці і отримувати шалені гроші в IT – сотні і тисячі.

Що Повинен Знати Новачок Qa Про Мітинги?

По-друге, тестувальники розділилися на мануальщика — які перевіряють код вручну — і автоматизаторів — які пишуть Автотест. Більшість людей уявляють QA-інженера як людину, яка щодня натискає на будь-які випадкові елементи управління програми з надією, що вона зламається. І при цьому вважають, що для посади тестувальника не треба мати глибоких технічних знань, а отже — легше пройти співбесіду та «увійти в ІТ». Давайте розбиратися, чи так це насправді. При цьому ЗП QA буде менше, ніж в девелопера.

що повинен знати middle qa engineer

Ми підготували для вас приблизний перелік питань та логічних завдань, які ви можете використати під час інтерв’ю. Англійська мова для QA-тестера дуже важлива. У більшості випадків замовники або частина команди знаходяться в інших країнах та комунікувати https://wizardsdev.com/ з ними доводиться англійською. На початку базово вистачить, але в подальшому, щоб робити якісно, то мову треба знати не гірше за сусіднього девелопера. Переважно для QA проводять різноманітні курси, є відео на YouTube і книжки для самонавчання.

Марина Кубічка, Senior Qa Engineer В Astound Commerce

Стаття класна, але кілька моментів не дуже зрозумів. Психологи виділяють four стадії вигоряння. Пройдімось по кожній і подивимось, як із них вибратися.

Свого часу це допомогло мені, бо ви бачите живий приклад і можете перебрати ті чи інші знання. Старший тестувальник займається стратегією. Його задача – налаштувати роботу таким чином, щоб знаходити баги якнайшвидше.

Теорія

Якось я наймав людину, яка досить посередньо знала теорію тестування, на «четвірочку» розумілася на мережах і технічній частині. Відповідно мені не потрібно розповідати їй, що таке інвентаризація, баланс підприємства абощо. Значно простіше допомогти новачку в ІТ вивчити тест-кейси, ніж переповідати економічну теорію з першого курсу університету.

що повинен знати middle qa engineer

У першу чергу треба навчитися використовувати IT-терміни та QA зокрема. Для цього необхідно розібратися з тим, що таке забезпечення якості та з основними поняттями з тестування ПЗ. Це активності на усіх етапах життєвого циклу ПЗ, які вживаються для забезпечення необхідного рівня якості продукту.

Qa Staff Lead

Варто подивитись вакансії з релокейтом або для віддаленої роботи і на популярних закордонних майданчиках. Ми вже якось розповідали у блозі, як працює польський justjoin.it. У середині березня роботодавці пропонували на сайті 369 вакансій для тестувальників. Тут цікавіше, адже багато айтівців кажуть, що тестувальник – не професія, а покликання. Далі описали найважливіші gentle skills – особистісні якості та навички для спеціаліста з тестування програмного забезпечення.

Це досить кропітка та важлива робота. Бо якщо баг не знайде тестувальник, на нього обов’язково натраплять користувачі. Це може коштувати компанії репутації та великих грошей. Баг-репорт (bug report) – основний робочий документ тестувальника.

Як Успішно Пройти Співбесіду На Тестувальника: Поради Кандидатам Від Trainee До Senior

На цьому етапі кожна ваша співбесіда — це вже гарний досвід. Намагайтеся запам’ятати кожну та потрапити на якомога більшу їх кількість. Сконцентруйтеся на структурі й наповненні. І, найімовірніше, qa вакансии ви так чи інакше щось колись перевіряли раніше. Зробіть акцент на цьому, а решту відкиньте або опишіть стисло. Почніть з будь-якого безоплатного курсу, а краще — з кількох, для закріплення знань.

Але то вже вищий пілотаж, на який здатен не кожен. «Головний критерій успіху під час проходження співбесіди — це ретельна підготовка до співбесіди QA. Перед інтерв’ю дослідіть компанію, позицію та її вимоги.

що повинен знати middle qa engineer

Згідно з останніми дослідженнями, попит на QA-фахівців зростає і в цій ніші з праці лідирують автоматичні тестувальники. Це пояснюється тим, що автоматизоване тестування дозволяє скоротити витрати (фінансові та тимчасові) на тестування та підвищити рівень продуктивності. Але ручне тестування, як і раніше, залишається привабливим для претендентів внаслідок низького порога входження до сфери IT. На додаток, це відмінний старт для того, щоб згодом стати тестувальником-автоматизатором і просунутися кар’єрними сходами.

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *